Zoo Bizar, Orvelte, naar de film en Oogmeting bij Papa! (Week 9)

Ben jij wel eens bij een dierentuin geweest die zich in een oude boerderij bevindt? Nee? IK WEL en dat was LEUK! En ook wel een beetje spannend hoor.
Samen met mijn oom, tante en neven hebben we de meest gekke dieren gezien, zoals (naakt)ratten en muizen, naakte cavia’s, spinnen, gordeldieren, een stinkdier een tenrek egel, een baardagaam en nog veel meer. Die laatste drie dieren heb ik zelfs mogen aaien!

Als je er trouwens ook heen eens heen wil, het bevindt zich in het monumentendorp Orvelte en het heet Zoo Bizar.
Buiten hebben wij nog wat oudhollandse spelletjes gedaan zoals touwtje springen en op klossen lopen. Dat laatste ging mij nog niet zo goed af en ben ook een paar keer gevallen, niks aan de hand! Ook kreeg ik nog een lekkere warme stroopwafel die bijna net zo groot was als mijn hoofd!

In Orvelte kan je trouwens nog veel meer dingen van heel vroeger zien en doen, erg leuk voor in de vakantie. En deze week wat het voorjaarsvakantie hier in het Noorden van het land…

…en dan moet je wel dingen te doen hebben natuurlijk! En wat is er dan leuker om met mama, een vriendinnetje en haar moeder naar de film te gaan.
In een buurtcentrum werd een filmmiddag gehouden en ze draaiden de film Clifford de Grote Rode Hond. Dit gaat over een jong meisje welke een magische dierenbeschermer ontmoet die haar een kleine rode puppy geeft. Alleen deze kleine rode puppy blijft niet klein en groeit uit tot een grote rode reuzenpup! Ik vond het een leuke film en tijdens de pauze kregen we ook nog eens popcorn en ranja, jammie!

Woensdag had papa een afspraak bij de brillenwinkel om zijn ogen te laten meten. Blijkbaar kan hij het niet zo goed zien ofzo en heeft hij een bril nodig. Ik mocht meekijken hoe de oogmeting gedaan werd en dit was erg interessant! Toen bleek dat papa echt aan een bril moest geloven hebben we samen een bril uitgekozen. Ik vind het wel een gek idee hoor papa met een bril en zal er nog wel even aan moeten wennen, maar de bril die we hebben uitgekozen staat hem wel goed!