Papa ook altijd met die vragen

Dit is het eerste verhaal van Tessa, vanaf nu gaan mama en papa proberen om elke week of elke twee weken een verhaal op mijn website te zetten.

Niet elk verhaal zal in chronologische volgorde verteld worden en mijn mama en papa moeten het schrijven ook nog een beetje onder de knie krijgen.

Papa begint mij allemaal vragen te stellen, wat ik deze week heb gedaan op school, wat vond je leuk, ben je nog boos geweest en nog meer van die vragen. Eigenlijk heb ik er helemaal niet zo’n zin in, we zitten nu lekker met zijn drietjes een broodje te eten bij de Hema. Nou viertjes; Pompom is ook mee, die mocht dit weekend bij mij logeren. Wie Pompom is?, dat vertel ik je straks.

Begin van deze week heb ik weer kleutergym gehad en dat vind ik altijd heel leuk om te doen! Ik weet niet meer wat we allemaal gedaan hebben hoor, maar het was wel leuk!
Mama zou mij weer op komen halen, maar papa was er ook om mij op te halen, toch ben ik met mama op de fiets mee terug gegaan. Papa was mijn zijn werk auto omdat hij net uit zijn werk kwam.

Wij zijn lid van de Speelotheek en daar mocht ik deze week ook weer nieuwe speelgoed uit kiezen voor de komende drie weken.
Helaas mocht ik mijn Wobbel-plank niet nog een keer lenen van mama, misschien de volgende keer weer had ze gezegd.
Deze week heb ik gekozen voor een baby pop met Maxi-Cosi, een Playmobil ambulance en het spel Holle Bolle Beukenboom.

Naast de speelotheek ben ik ook lid van de bibliotheek en daar wil ik altijd heel veel boeken lenen.  Ik ben namelijk dol op (voor)lezen en ik kan niet wachten om zelf boeken te kunnen lezen! Deze week heb ik meegenomen:

  • De Zoete Zusjes houden van Holland
  • Het boek dat niet gelezen wilde worden
  • Oppasser voor één dag
  • Het zit in je vingers
  • Het boek van de sterren
  • Knoeipoezen
  • Mijn vriend
  • Als ik een dinosaurus had
  • Mijn liefste oma
  • Kijk! Twee zijn gelijk
  • Buitenbeentjes dik en dun

O ja, ik heb nog heerlijk gespeeld met andere kindjes in de bibliotheek, ze hebben daar een WizeFloor waar je spelletjes op kan doen zoals voetbal en de Maya de Bij race! Dit was echt zo leuk om te doen!

Mama had trouwens ook het 10 minuten gesprek met de juf! Volgens mij heb ik het wel goed gedaan op school, ook mijn rapport was goed dus ik denk dat ik wel klaar ben met school. Veel leer ik niet op school, ja oké deze week hebben wij geleerd wat een plattegrond is.
We keken op de plattegrond van ons schoolplein en konden zo precies zien waar bijvoorbeeld het klimrek staat of de zandbak is. Ook mochten we zelf een plattegrond maken!

Maar het allerleukste  op school was dat ik de logeerkoffer mee mocht naar huis! Eindelijk! Deze moet ik normaal op Maandag weer meenemen naar school maar, maar het is VAKANTIE!, dus ik heb hem de hele week! In de logeerkoffer zit Pompom, hij gaat graag  met ons leerlingen mee op avontuur. Op school mogen we dan foto’s laten zien en vertellen wat we allemaal hebben meegemaakt.

Zaterdags ga ik altijd naar zwemles en Pompom mocht dus met mij mee! Nee, hij mocht niet mee het water in hoor!
Hier een foto van mij en Pompom bij het zwembad.

Na het zwemmen ging wij naar de Hema om even een broodje te eten, dit doen wij wel vaker en ook hier mocht Pompom mee! En ja, mooi moment voor papa om vragen te stellen waar ik dus geen zin aan heb:

Ben je nog boos geweest deze week?
Als of ik vaak boos ben! HMMPF!
Ja, omdat er nog geen nieuwe snoepjes gehaald waren en ik de lolly’s die over zijn niet zo lekker vind.

Wat ga je deze week verder nog doen?
NAAR TANTE BARBARA EN OOM PATRICK! En dan gaan wij naar diertjes kijken in een kleine dierentuin of zo. Dat gaat leuk worden!

Hierover ga ik je volgende vertellen!