Wandeling van wel 10 km!

Hoi allemaal! Vandaag zijn we de Veenpluisroute gaan wandelen bij Grolloo, een plaatsje in Drenthe vlakbij Westerbork. Het was echt een avontuur! Het natuurgebied daar is zo prachtig. Op het bord stond dat de route 7 kilometer was, maar we hebben er 10 van gemaakt! Ik wist niet dat ik zover kon wandelen!

Het gebied is echt mooi. Je loopt eerst door bossen en dan kom je bij stukken heide die soms onder water staan. Het was zo rustig en je kon echt genieten van de natuur.

Ik heb daar een groene kikker gezien, heel veel kikkervisjes en zelfs kikkerdril, dat zijn eitjes van kikkers. Dat was op een pad gemaakt van planken die over het water gingen. Eerst vond ik dat een beetje eng, maar later niet meer. Voor kinderen is deze route misschien niet zo leuk om te lopen, maar er is ook een nieuwe route gemaakt, het Sprokkelpad. Die is meer voor kinderen en is ongeveer 6 kilometer lang. Een meneer vertelde ons daarover toen we bij de auto kwamen. We gaan die route zeker ook een keertje lopen, maar vandaag hadden we daar geen energie meer voor.