Tweede Paasdag, Smalspoor Museum in Erica

Op Tweede Paasdag kozen papa, mama en ik voor een avontuurlijke dag in het Smalspoor Museum in Erica. Ondanks de regen waren we vastberaden om er een leuke dag van te maken – en dat lukte zeker!

We begonnen met blik gooien, waarbij ik met een stevige worp bijna alle blikken omver wist te krijgen. Daarna daagde ik mijn behendigheid uit met het vangen van muizen, al waren ze gelukkig nep. Toch zorgde het voor een leuke uitdaging!

Na deze opwindende start was het tijd voor een rustiger spel: Paasgolf. Met een stok waar een klomp aan vastzat, probeerde ik samen met papa de bal in zo min mogelijk slagen in het gaatje te krijgen.

Daarna was het tijd voor het nauwkeurige wortel gooien, waarbij ik mikte om zoveel mogelijk wortels in de mond van de Paashaas te krijgen.

Maar het hoogtepunt van de dag was het ritje met de trein. Papa vertelde me hoe deze treintjes vroeger werden gebruikt in de mijnen in Limburg en in Erica zelf, waar turf werd gewonnen voor de kachels, lang voordat centrale verwarming bestond.

Na het treinritje volgden nog meer leuke activiteiten, van eieren lopen tot flessen omver schoppen met een voetbal en van eieren zoeken tot sjoelen op een haakse sjoelbak, dan moet je om de hoek sjoelen wat best een uitdaging was.

Na alle spellen te hebben gespeeld en bij elk spel een stempel te hebben verdiend, mocht ik mijn volle stempelkaart inleveren voor een kindersurprise-ei. Wat een leuke beloning na zo’n dag vol avontuur en spelletjes! Ondanks de regen was het een dag vol plezier, avontuur en nieuwe ontdekkingen. Het Smalspoor Museum gaan we zeker nog een keertje weer naartoe, maar dan met beter weer!