Mountainbike Tourtocht 2023

Afgelopen zondag 19 maart was er in Zuidwolde een mountainbike tourtocht, en papa zat in de organisatie. Het startpunt en tevens het aanmeldpunt bevond zich bij/in de kantine van de voetbalvereniging van Zuidwolde.
Vooraf hadden veel mountainbikers zicht al ingeschreven en op de dag zelf kwamen er ook nog veel mensen bij. Mama ging helpen met het aanmelden en inschrijven en raad eens?, ik mocht (moest) ook mee! Aan het begin vond ik het best wel spannend om zoveel mensen te zien, maar toen ik er een beetje aan gewend was ging ik mama helpen met polsbandjes uitdelen! De mensen konden kiezen uit routes van 20km, 40km of 60km dus je kan je vast voorstellen dat het heel lang duurde voordat de laatste mountainbikers weer terug waren.

Doordat ik erg vroeg moest opstaan en mij af en toe verveelde, ging ik een beetje boos doen. Gelukkig vond ik een paar manden met speelgoed erin toen ik op onderzoek was uit gegaan. Dino’s, safari- en boerderijdieren en Lego! Natuurlijk heb ik mij daar mee kunnen vermaken.

MAAR het aller coolste wat ik heb gedaan die dag? OP EEN ECHTE MOTOR GEZETEN!
Eerst durfde ik niet zo goed maar later toch gedaan en ik mocht hem zelfs starten en gas geven! De motoren werden gebruikt als hulp bij de toertocht en waren wat smerig geworden, dus ik mocht een stukje achterop naar de afspoel-plaats voor mountainbikes, hier kon de motor ook even een douche krijgen. Gelukkig maakte deze motor niet zoveel lawaai, daar houd ik namelijk niet van.

Nadat de laatste mountainbikers terug kwamen en alles was opgeruimd, zijn we weer naar huis gegaan en oh wat was ik moe! ’s Avonds ben ik lekker vroeg naar bed gegaan omdat ik de volgende dag weer naar school moest.
Ik vond het een super leuke dag enne dat helpen wil ik wel vaker doen, hoor!